Høstnytt 2018

Fargespill over grensene

Kalenderen viser allerede 17. oktober, men denne spesielle ”sensommerhøsten” klamrer seg godt fast og byr fortsatt på sitt flotte fargespill. Playback høsten viser seg også fra sin fargerike side, med aktiviteter både i nord og sør, og på tvers over landegrensene.

Vårt samarbeid med NTNU og prosjektet Building Democracy Through Theatre fortsetter. I oktober og november kommer teaterkolleger fra Johannesburg tilbake til Trondheim, til det som både er et spennende samarbeid og mellom Nord og Sør, og et utviklende møte mellom akademia og anvendt teater som praksisfelt.

I forbindelse med demokratiprosjektet blir det playback forestilling på Litteraturhuset i Trondheim fredag 2. november!  Kathy, Cherae, Jan, Synne og Audun står klare for å lytte til publikums egne fortellinger knyttet til demokrati, frihet og påvirkningskraft, for så å fylle scenen med sitt fargerike samspill.

I Stockholm er Teater X godt i gang med sine månedlige forestillinger. Velkommen inn i varmen på Impro & Co ytterligere to fredager i höst: 19/10og 16/11.

For entusiaster blir det også Pröva på Lab I Stockholm den 23/10.

I november blir det mulighet til å gå grunnkurs i playbackteater både i Trondheim og Stockholm!

Grunnkurs i Trondheim  2.-3. november
med Kathy, Audun og Cherae

Grundkurs i Stockholm 17-18 november
med Pontus og Jörgen

Playback kurs har blitt gitt også andre steder i høst: Jan var tilbake i Tromsø igjen i august, med en ny introduksjon til playbackteater, denne gang i samarbeid med Improlab & Liv Kaya.

Pontus og Marie-Louise var i Västervik forrige helg og gjennomførte første del av et grunnkurs. Det rapporteres om en ivrig gjeng med spillelyst og fortellerglød, så hvem vet; kanskje en ny playbackgruppe snart ser dagens lys sør-øst i Sverige?

På den lille øya Iona i Skotland, har Audun og Kathy hentet inspirasjon og fordypet kunnskap på supervision retreat med Jonathan Fox. Para fra Eidsvoll og Nike fra København deltok også der, og vi gleder oss til å høre mer. Fordypning og refleksjon er uvurderlig i det arbeidet vi gjør, og man blir aldri utlært! På vei til Iona presenterte Kathy deler av sitt doktorgradsprosjekt på en konferanse Performing Arts and Conflicts, på Lincoln University. Playback var godt representert på konferansen, ikke minst gjennom Jonathan Fox og Jo Salas, playback teaterets pionerer og frontfigurer gjennom over 40 år.

Til våren
I løpet av våren 2019 blir det nye introduksjonskurs både i Sverige, Norge og i Danmark. Datoer kommer så snart de er bekreftet. Ikke nøl med å kontakte oss hvis du vil at vi kommer til dere der du jobber eller bor!

Enten du er en ildsjel som ønsker å samle interesserte til et åpent introduksjonskurs, eller du har en etablert gruppe av noe slag som vil utvikle seg sammen gjennom å lære noe nytt, tar vi veldig gjerne en prat om hvordan vi kan bidra. Vårt ønske er at stadig flere skal få bli kjent med playbackteater som verktøy for utvikling, brobygging og fargerikt samspill!

Hilsen

Synne og Jan Platander

2 kommentarer til «Høstnytt 2018»

 1. Hei, fått info om dere fra Hanne, og er veldig interessert i ett grunnkurs med dere!!

  Jeg er helt ny til konseptet, har vært borti Bert Hellinger ledet konstellasjonsprosess, egentlig helt «grønn», elsker teater og får utfolde meg litt som sanger i band.

  Hilsen veldig veldig nysgjerrig!

  1. Hej Kristin

   Är det Hanne Marit som tipset eller vilken Hanne??

   Tack för ditt intresse. Om du bor i Oslo regionen så finns det noen muligheter å snuse på dette nu under våren.

   har sänt en mail till dig..

   Hilsen Jan

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.