Skandinavisk Playbackteater Studio

Dette er Skandinavisk Playbackteater Studios offisielle hjemmeside. Her finner du aktuell informasjon om kurs, arrangement og pågående prosjekter i vår region. Vår ambisjon er at hjemmesiden vår vil tiltrekke seg både aktivt teaterinteresserte og andre som ser mulighetene i å bruke teater som verktøy for dialog og samfunnsutvikling!

HVEM ER VI?

Skandinavisk Playbackteater Studio drives av Synne og Jan Platander, begge med lederutdanning fra Centre for Playback Theatre i New York (Accredited trainers).  Jan og Synne har jobbet med playbackteater i over 27 år som både pedagoger og utøvende kunstnere. Blant annet har vi startet og drevet Teater X i Stockholm, en gruppe som jobber med playbackteater som dialogverktøy i organisasjons- og næringslivet i tillegg til åpne forestillinger på ulike teaterscener i Stockholm.

HVA GJØR VI?

Skandinavisk Playbackteater Studio tilbyr kvalifisert inspirasjon og fordypning for nye og erfarne playback aktører i Skandinavia. Vi sprer også kunnskap om playbackteater gjennom introduksjonsdager, grunnkurs og skreddersydde kurs for spesielle målgrupper. Med jevne mellomrom inviterer vi internasjonale gjestelærere som med sine unike kunnskaper og erfaringer bidrar til et rikt og mangfoldig kurstilbud.  Alle våre kurs ledes av Accredited Playback Theatre Trainers med utdanning fra Centre for Playback Theatre.

Siden 2009 har vi vært en «affiliated school» til Centre for Playback Theatre, NY. Det innebærer at når du går kurs hos oss, åpnes dørene til videre utdanning og en rekke andre spennende kurs ved playbackskoler rundt om i verden.

SPTS formidler også kontakt med virksomme playbackteatergrupper i Skandinavia, og vi ser oss gjerne som samarbeidspartnere for ulike sosiale eller kulturelle prosjekter. Ta kontakt hvis du har en idé, så tenker vi høyt sammen!